Västerås

VASTERAS_CLOSEUP2

Rådjuren som vanligtvis gömmer sig i Västeråsskogarna pryder citys gator och torg under somrarna. Det nyfikna, stolta, kaxiga rådjuret Västis förgyller stadsbilden i form av målade skulpturer. Varje rådjur sponsras av ett företag och målas av en designer. Tillsammans skapar vi en lekfullare och färggladare stadskärna som lyfter Västerås varumärke och sätter en ny prägel på stadsbilden! Ett city där alla är välkomna och som får barnen att trivas. Ta en tur runt city och rösta på ditt favoritrådjur och fota dig själv eller tillsammans med familj och vänner och tagga #JAGMÖTTEVÄSTIS på Instagram.

Karta och röstsedel finner du här >>>

Lördag den 23 april 2016 invaderades Västerås stadskärna av ett 20-tal färgglada rådjur. Det var starten för Stadsparaden i Västerås.

Projektet är ett samarbete mellan Västerås Citysamverkan och Stadsparaden. Varje rådjur är sponsrat av en organisation och fungerar som en lekfylld installation som förgyller stadskärnan samtidigt som den fungerar som marknadsföring åt de deltagande företagen.

Den kända Västerås konstnärinna Marion Belin målade det första rådjuret live i kvarteret IGOR den 27 februari 2016. Därefter målades resterande rådjur av både etablerade lokala konstnärer som unga uppstickare. För oss som driver Stadsparaden är det viktigt att unga oetablerade konstnärer också får chans att synas i det offentliga rummet tillsammans med mer etablerade konstnärer. Detta inspirerar unga kreatörer och oetablerade konstnärer att fortsätta med deras kreativa utövade och utveckla sitt konstnärskap.

Stadsparade bidrar till Västerås varumärke och ger stadskärnan en färggladare och mer levande atmosfär.

Stadsparaden i Västerås med sina meterhöga rådjur pågår varje sommar och fram till oktober. Rådjuret är Västmanlands landskapsdjur. Västeråsborna döpte rådjuret till Västis under sommaren 2016. Västis är ett nyfiket, stolt och kaxigt rådjur med ödmjukheten i behåll.

Här kan du köpa Västis läs- & pysselbok >>>
Här kan du köpa en MiniVästis att måla själv >>>

Glöm inte att delta i vår instagramtävling; Ta en tur runt city och rösta på ditt favoritrådjur och fota dig själv och med gammelmormor eller någon annan, tagga #JAGMÖTTEVÄSTIS på Instagram.

Karta och röstsedel finner du här >>>

Välkommen till Västerås!

 

Julia Hamrin, April 29, 2016

ApoteketSverige Sverige nya flaggskepp kommer att ligga i den nya jättegallerian Apotek i Sverige Mall of Scandinavia læger og levering indenfor få dage. Priligy Sverige läs mer om vår kundklubb http://aponatet.com.