Invigning av SundsvallsDrakarna 2023

Lördag den 27 maj mellan kl. 10-15 är drakarna äntligen tillbaka. Alla drakar står på plats runt Gustaf Adolf statyn och alla är välkomna att komma och rösta och fota sig med sin favoritdrake.

När: Lördag den 27 maj, kl. 10-15.

Plats: Stora Torget i Sundsvall

Eventet är ett samarbete med Hållbart resande (Sundsvalls kommun). Så cykla gärna ner på stan och möt alla drakarna. Eller ta bussen.

Det är fritt inträde och alla som kommer till Torget kommer kunna testa på de olika aktiviteterna såsom; Testa cyklar och elcyklar, MålarDrakversta, fotovägg, frågeslinga, drakjakt, träffa DrakMaskottarna, köp MiniDrakar och drakböcker och mycket mer.

Uppträdanden: Smultron & Sång

Drakarna kommer att stå på torget från lördag 27 maj till fredag 2 juni, alla kan komma ner till torget och rösta på sin favorit och fota sig med favoritdraken och #JAGMÖTTESUNDSVALLSDRAKEN och lägga upp på instagram. Den 2 juni ställs alla drakarna ut på respektive plats i stadskärnan. Invånare och besökare kan fortsätta rösta på sin favoritdrake fram tillhösten då ”Årets Finaste Drakskulptur” utses.

Julia Hamrin, Maj 16, 2022