Om Sundsvallsdraken

Efter Sundsvalls stadsbrand år 1888 placerades drakar på hustaken som skyddmot allt ont. 115 år senare intog drakarna Stenstans gator och torg, det var premiär för Drakparaden. Sedan 2003 är Drakparaden en årlig tradition och draken en stark stadssymbol för Sundsvall.

Sundsvallsdraken skänker mod och styrka till den som ska uträtta storverk. Den blåser sin varma andedräkt över staden för att ge fart åt fantasi och kreativitet.


Invigningen i Sundsvall äger i år rum den 14:e maj i Vängåvan. En dag med aktiviteter och underhållning med fokus på barnfamiljer. Därefter kommer skulpturerna att ställas ut centralt i stadskärnan och invånare och turister har då möjlighet att gå en skulpturvandring och rösta på sina favoritdrakar.

SNYGGAST I STAN?
I slutet av sommaren koras vinnaren av tävlingen Årets Finaste Drake. Prisutdelningen äger rum i samband med Drakfestivalen i slutet av sommaren.

Den lekfulla Drakskulpturen är formgiven av: Christian Beijer.


Ladda ner informationsmaterial:
Broschyr
Prismall
Platskarta

Läs mer om konceptet Stadsparaden >>
Delta i Stadsparaden >>

Julia Hamrin, Februari 14, 2011

ApoteketSverige Sverige nya flaggskepp kommer att ligga i den nya jättegallerian Apotek i Sverige Mall of Scandinavia læger og levering indenfor få dage. Priligy Sverige läs mer om vår kundklubb http://aponatet.com.