Om Gävlebocken

Gävlebocken är den traditionella julbocken i halm som ställts ut i Gävle sedan 1966. En orädd bock som trots ett antal försök att bränna ner den vågar komma ut på Slottstorget varje år som en jultradition. Bocken har blivit en stark symbol för Gävle och har nu även blivit en sommartradition – Bockparaden intar Gävle.Invigningen i Gävle äger rum i samband Gävle Kommuns Nationaldagsfirande i Boulognerskogen där bockarna där besökarna kan spana in bockar och uppträdanden. Efter invigningen ställs bockarna ut centralt i stadskärnan och och invånare och turister har möjlighet att gå en skulpturvandring och rösta på sina favoriter.

Snyggast i Stan?
I slutet av sommaren koras vinnaren av tävlingen Årets Finaste Bock. Prisutdelningen äger rum på isen under en av Brynäs första hemmamatcher som alltid lockar mycket folk.

Gävlebocken är formgiven av Gunnar Cyrén >>

Ladda ner informationsmaterial:
Broschyr
Prismall
Platskarta

Läs mer om konceptet Stadsparaden >>
Delta i Stadsparaden >>

 

Julia Hamrin, Februari 14, 2011

ApoteketSverige Sverige nya flaggskepp kommer att ligga i den nya jättegallerian Apotek i Sverige Mall of Scandinavia læger og levering indenfor få dage. Priligy Sverige läs mer om vår kundklubb http://aponatet.com.