Kårebockar i Falun

Kårebocken är getabocken som genom sin nyfikenhet upptäckte en av världens rikaste koppargruvor, Falu koppargruva. Nu är det invånarna och besökarnas tur att bli nyfikna – Kåre har flyttat in till Faluns stadskärna.


Invigningen i Falun äger rum i samband Centrala Stadsrums arrangemang Våryran. Kårebockarna radas då upp på torget och välkomnas till stan av Faluns invånare. Besökarna får ta sig en närmare titt på nya och gamla favoriter, och kanske provsitta favoriten. Även konstnärerna är på plats och berättar storyn bakom deras design.

Efter invigningen ställs bockarna ut centralt i stadskärnan. Under utställningsperioden har invånare och turister  möjlighet att gå en Kårebocksvandring genom stadskärnan och rösta på sina favoriter.

Snyggast i stan?
I slutet av sommaren koras vinnaren av tävlingen Årets Finaste Kårebock. Prisutdelningen äger rum i samband med Höstmarknaden i Falun och vinnarbocken får lite extra uppmärksamhet.

Kårebocken är formgiven av Ingela Lundwall >>

Ladda ner informationsmaterial:
Broschyr
Prismall
Platskarta

Läs mer om konceptet Stadsparaden >>
Delta i Stadsparaden >>

 

Julia Hamrin, Februari 14, 2011

ApoteketSverige Sverige nya flaggskepp kommer att ligga i den nya jättegallerian Apotek i Sverige Mall of Scandinavia læger og levering indenfor få dage. Priligy Sverige läs mer om vår kundklubb http://aponatet.com.