Invigning av SundsvallsDrakarna

Lördag den 19 maj mellan kl. 10-16 är det dags för DrakstadenCyklar igen och invigning av alla drakarna. Alla drakar står på plats runt Gustaf Adolf statyn och alla är välkomna att komma och rösta och fota sig med sin favoritdrake.

När: Lördag den 19 maj, kl. 10-16.

Plats: Stora Torget i Sundsvall

Det är fritt inträde och alla som kommer till Torget kommer kunna testa på de olika aktiviteterna såsom; Testa cyklar och elcyklar, träffa poliser och brandmän, Drakhoppborg, MålarDrakversta, Anisktsmålning, bli draktatuerad, fotovägg, frågeslinga, drakjakt, träffa DrakMaskottarna, köp MiniDrakar och drakböcker och mycket mer.

Uppträdanden: Smultron & Sång, besök av Pippi och lilla gubben, folkdans med Svenska Folkdansringen, Skönborgs folkdanslag, Sundsvalls folkdansgille och Alnö folkdansgille.

Drakarna kommer att stå på torget från lördag 19 maj till fredag 25 maj, alla kan komma ner till torget och rösta på sin favorit och fota sig med favoritdraken och #JAGMÖTTESUNDSVALLSDRAKEN och lägga upp på instagram. Den 25 maj ställs alla drakarna ut på respektive plats i stadskärnan. Invånare och besökare kan fortsätta rösta på sin favoritdrake fram till Stenstansdagarna (14-15 september) då ”Årets Finaste Drakskulptur” utses.

www.drakstadencyklar.se

Julia Hamrin, April 22, 2018