Drakarna är tillbaka

Nu är drakarna tillbaka i Stenstan. Drakarna kommer stå utställda hela sommaren och fram till mitten av oktober. Cykla gärna runt och kika på alla drakarna och rösta på din FavoritDrake. I år har vi även drakar på Himlabadet, i Skönsberg och på Alnö. Ta en bild på din FaoritDrake & tagga #JAGMÖTTESUNDSVALLSDRAKEN. Ladda ner en DrakKarta här.

Missa inte årets nyhet DrakJakten. Varje fredag kl 13 kör vi igång DrakJakten i appen CityPlay. Ladda ner Appen i din mobiltelefon, https://www.cityplay.se/. Välj Sundsvall som stad och gå sedan in under Nyheter eller Uppdrag så kommer du till Drakjakten. Följ Drakis instruktioner för att försöka hitta de 5 försvunna drakarna. Hittar du alla 5 drakar så är du välkommen att hämta ut ditt pris på Stenstan Visitor Center.

Kl. 13 varje fredag kan du träffa Drakis inne på Stenstan Visitor Center och vid fint väder kommer Drakis ut en sväng i Stenstan också. P.S Kom ihåg att hålla avstånd: https://youtu.be/F9KTOJwLU94

Vi Syns i Stenstan i sommar!!!

Julia Hamrin, Juli 8, 2020

Årets Finaste Drake koras på Stenstansdagarna

Var: Stora Torget, Sundsvall
När: Lördag 15 september 11.30–16.00
Prisutdelning: Scenen, Stora Torget kl. 14:45

Kom och pyssla, träffa Sundsvallsdraken och delta i olika tävlingar.
Klockan 11.30–16.00

I sommar, för sextonde året, pryder de meterhöga Sundsvallsdrakarna Stenstans gator och torg. Varje drake är sponsrad av en organisation och målad av en konstnär.

Under sommaren har Sundsvalls befolkning och besökare röstat fram den finaste drakskulpturen.

Vi korar de tre drakar som fått flest röster. Vi delar även ut publikens pris till tre personer som varit med och röstat under sommaren.

Prisutdelning klockan 14.45 på torgets scen.

Under Stenstansdagarna kan ni träffa Stadsparaden som lyfter fram drakens betydelse för Sundsvall ur ett historiskt perspektiv. Du får också veta hur drakarna blev en symbol för att skydda staden efter branden 1888.

Julia Hamrin, September 13, 2018

Rådjuren invaderar Västerås

Lördag den 26 maj på Västerås Barnfestival invaderar alla årets rådjur Vasaparken. Vi håller till bakom Rådhuset. Kom och rösta på ditt favoritrådjur, pyssla och måla det sista rådjuret Barnens Västis.
Var: Vasaparken, bakom rådhuset vid utescenen.
När: Lördag 26 maj kl. 11-16

Välkomna!

Julia Hamrin, Maj 24, 2018

Invigning av SundsvallsDrakarna

Lördag den 19 maj mellan kl. 10-16 är det dags för DrakstadenCyklar igen och invigning av alla drakarna. Alla drakar står på plats runt Gustaf Adolf statyn och alla är välkomna att komma och rösta och fota sig med sin favoritdrake.

När: Lördag den 19 maj, kl. 10-16.

Plats: Stora Torget i Sundsvall

Det är fritt inträde och alla som kommer till Torget kommer kunna testa på de olika aktiviteterna såsom; Testa cyklar och elcyklar, träffa poliser och brandmän, Drakhoppborg, MålarDrakversta, Anisktsmålning, bli draktatuerad, fotovägg, frågeslinga, drakjakt, träffa DrakMaskottarna, köp MiniDrakar och drakböcker och mycket mer.

Uppträdanden: Smultron & Sång, besök av Pippi och lilla gubben, folkdans med Svenska Folkdansringen, Skönborgs folkdanslag, Sundsvalls folkdansgille och Alnö folkdansgille.

Drakarna kommer att stå på torget från lördag 19 maj till fredag 25 maj, alla kan komma ner till torget och rösta på sin favorit och fota sig med favoritdraken och #JAGMÖTTESUNDSVALLSDRAKEN och lägga upp på instagram. Den 25 maj ställs alla drakarna ut på respektive plats i stadskärnan. Invånare och besökare kan fortsätta rösta på sin favoritdrake fram till Stenstansdagarna (14-15 september) då ”Årets Finaste Drakskulptur” utses.

www.drakstadencyklar.se

Julia Hamrin, April 22, 2018

Glad Påsk till er alla önskar Stadsparaden

Julia Hamrin, Mars 28, 2018